Nu är det ett nytt år igen snart och detta året som varit har det hänt mycket, som tur är så kan jag gå tillbaka på bloggen och kolla… minnet är bra men kort
Jag kan minnas fel, men jag har för mig att den på något vis var besläktad med Allt om Mat. Vi har faktiskt några recept som vi upptäckte i just denna tidning, och ett av dem är det som under årens lopp utveklats till vår morotsdipp
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Pensla med 2,5 msk olivolja
Tillagningen är inget man gör på en eftermiddag, jag fick planera allt utifrån när jag kunde ha fått tag i samtliga ingredienser då vissa av dem inte alltid finns i hemmasortimentet
Och nej, jag harinte färgat pannkakorna. Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla mednågot smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Mat hart vi ätit och kort har jag tagit men inte hunnit blogga. Blanda väl och dra några varv med pepparkvarnen innan du toppar med nyriven parmesan ( Nej den färdigrivna är inte lika god)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.