Här ska ni få se beviset på att form ingen betydelse har. Denna bild fick jag av Kaija en läsare och bakare, detta är receptet Kransbröden ur Baka matbröd med LCHF x 3 = två fina limpor
De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter. Jag kommer ihåg den från min skoltid och mina barn äter den i skolan fortfarande
Rotselleri och morot finhackar du och fräser i smör tillsammans med lökblandningen. Och inte vilken mat som helst – minns du någon speciell rätt från skoltiden
1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk). 1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk)
Fräs morötter och lök i lite olja tills de blivit aningen mjuka. Jag skulle inte säga att vi brukar det, för jag är lika dålig på traditioner som att hålla reda på födelsedagar
Mitt stora problem när jag bakar bröd är att jag är dålig på att få "upp" brödet, dvs det blir lågt, ingen höjd på det men med brödformar så går det mycket bättre och man slipper dessutom "dega" för mycket med degen
Jag älskade maten som serverades i skolan och mandelfisk var en av mina favoriter. En bit torsk som får gotta sig under ett täcke av en kryddig röra och mandel
Jag har skrivit om det tidigare, att jag egentligen tycker det är svårt att tillaga så det blir bra. Jag har tidigare gjort ett riktigt lyckat mos som passar utmärkt till husmanskost
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
50 g jäst33 cl julmust33 cl porter250 g kesella1 dl brödsirap1-2 msk flytande vört1 msk mald ingefära2 msk mald pomeransskal1/2 tsk mald kryddnejlikaca 17-98 dl rågsiktBread flavored wiht wort & it must be home made baked with love for christmas Last sunday me % Alfons baked to big bread with a really good recipe. 2 msk mald pomeransskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.