Jobbat sent idag och i vanlig ordning stod maken för matlagningen. Fyll bröden med blandningen och servera med lite grönt & ev potatisklyftor, men då måste ni lägga till poäng för det också
Igår kväll fick vi oväntat men uppskattat besök av en mycket trevlig säljare från Gourmetfisk som har en mycket bra affärsidé – att leverera fisk, skaldjur och kött direkt till dörren
Jag har ingen i min närhet - vad jag vet i alla fall - som är i närheten av något Nobelpris, det är länge sedan jag kunde kvala in som student, och jag lyckas aldrig vinna biljetter via Världens Barngalan, hur flitigt jag än ringer
Jag brukar som bekant långlaga det just för att det är så enkelt och att för att fettet långsamt tränger ut ur köttet under tillagningen vilket ger en bra ”sås” som inte kräver några mejerier eller andra vätskor
Idag när jag skulle göra frukost till prinsarna så kom jag på att mjölken tog slut igår. Godmorgon =). Benjamin är inte så förtjust i havremjölk så vincent fick både nybakat och flingor
Skär köttet eller kycklingen i tunna strimlor. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stek köttet/kycklingen i några minuter tills det får färg
Dels Polkagrisglöggen från Saturnus, dels en lättglögg med smaken julglögg från Per Morberg. Jag är ingen storkonsument men ett eller ett par glas går ner lite då och då
Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen ett par timmar. Fördela lök, paprika, squash och kycklingen med marinaden över potatisen och ställ in i ugnen i ytterligare 15 minuter
För matsmältningens skull, en lille en. Jo minsann, det blev en tur på Östersjön i dag för vår del. Vi stack iväg tidigt i morse med Katamaranen som tog oss till Rönne där vi vandrade runt några timmar
Igår åt jag en jättegod middag, bestående av butternuts squash, morot och röd och grön paprika tillsgade i ugnen, serverade med edamamebönor, quornfiléer och två såser
Det finns en kärlek jag aldrig någonsin kommer komma ifrån, och det är den till feta mjölkprodukter. Fy skam den som dricker mjölk, det man ska ha är ju smör, grädde och creme fraiche
Såsen som vi hade till är en turkisk yoghurt med en klick creme fraiche och citron, salt och peppar. Jag lagade fetaostfyllda biffar till middag idag och serverade en god sallad till med spenat, babytomater, fetaost och päron
Mycket jobb just nu, men som tur är det väldigt är roligt. Dock var det ingen större hit. Dumlebrûlee har länge varit en favorit hos oss, så jag utgick ifrån det receptet, men bytte ut dumlen mot turkisk peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.