(2-4 pers)Fisk4 st laxbitar4 st paprikor (mixade färger)Marinad1 msk riven färsk ingefära1 dl drickfärdig apelsinjuice1 msk äppelcidervinäger2 msk rapsoljasalt & svartpepparSätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra laxen , lägg dem på grönsakerna och stek i ytterligare 10-15 minuter. 4 st laxbitar
Servera laxenmed potatissallad, den kalla crème fraiche-såsen och gärna en grönsallad till. Dela den kokta potatisen och blanda med örter, vårlök, solrosolja och limejuice
Krydda laxenmed salt och peppar. Koka upp vatten i en kastrull med saltad vatten. Lägg fisken i pannan och stek tills den är medium, ca 2 min på varje sida beroende på fiskens tjocklek. 4 st lax ( ca 113 g)
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.