Måndag = Vegetariskt. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Kryddig och mustig indisk curry med kyckling. Recept på fler goda indiska grytor hittar du HÄR. Inlägget Indisk gryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
En mustig indisk gryta med kyckling, potatis, tomatsås och grädde. Till skillnad från de flesta indiska grytor så innehåller den få ingredienser och är ganska lättlagad
Att laga vegetarisk mat betyder ofta att man hittar en grönsaksersättning till kött eller fisk. Den här grytan har en indisk touch, och blir så kryddstark du vill ha den
Byt ut kycklingen mot exempelvis quorn och gör rätten vegetarisk. Att laga indisk mat är faktiskt inte speciellt krångligt, det gäller bara att få tag på rätt kryddor
Den här smarriga grytan, som vi käkade häromdagen, är influerad av det nordafrikanska köket. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla lök, vitlök och skalad ingefära i små bitar. Skär falukorven i strimlor och blomkålen i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.