Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indiskcurry. Cocos- laxcurryIngredienser. Grunden i en indiskcurry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
2 tsk currypulver. 1 st Majskyckling 2 st gula lökar 2 st potatisar 2 st morötter 2 st röda äpplen, söta 4 st vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 msk ingefära, riven 5 st kardemummakärnor, hela 1 dl vatten 1 tsk garam masala 2 tsk currypulver salt och peppar, efter smak 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering) koriander, hackad
Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, honung, tikka masala kryddmix och currypasta. Jag blev inspirerad av den indiska touchen från tidningen GI&hälsa
Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken. 12 msk grön currypasta. 1Torsk i grön curry600 g fryst torskfilé 1 gul lök, strimlad 2 msk grön currypasta 2 klyftor vitlök, skivade 1 citrongräs, krossat 50 g färsk ingefära, skalad och skivad 1 grön chilifrukt, skivad 400 g kokosmjölk 1 dl grädde 1 lime, saften 1 dl thaibasilika, plockade blad 1,5 msk fisksås 100 g sticklök/vårlök 100 g sockerärtorTorsk i grön curry
En krämig fiskgryta som får smak av apelsin och curry och som man helt enkelt bara vill ha mer av. Servera fiskgrytan tillsammans med kokt potatis och exempelvis lätt förvällda bönor
4 600 g alaska pollock 900 g potatis 250 g broccoli 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk curry 1 msk maizena majsstärkelse salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Har du inte en "KeralaCurry" påse hemma så blanda ett par matskedar mald koriander med ett par matskedar mald spiskummin ihop med lite salt socker och lite grönsaksbuljong
4 2 morötter 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g vitkål 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 3 msk olja 1 1/2 tsk curry 1 tsk kanel 400 g kycklingfärs 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning salt och peppar 1/2 lime Till servering ris eller nudlar Lägg till i inköpslistan
Jag gillar att tänja på gränserna och prova på tekniker jag aldrig använt mig av tidigare, och att testa på ingredienser och kombinationer som jag aldrig ens funderat över skulle kunna fungera - och det var därför jag idag gjorde indiskt
Har du inte en "KeralaCurry" påse hemma så blanda ett par matskedar mald koriander med ett par matskedar mald spiskummin ihop med lite salt socker och lite grönsaksbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.