Grovmald senap, äpple ochpurjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
Jag var inte säker på vad jag skulle leka ihop till frukost men lekte med tanken att använda purjolöken som låg i kylen och flörtade med mig samt att använda äggen till en typ av äggkaka
Lägg kesellan i en tjockbottnad kastrull och rör ner maizenan och senapen. Tillsätt kyckling och purjostrimlor och rör på svag värme tills allt är genomvarmt
En fylld, benfri kotlettrad medrökt skinka, vitlök, persiljaoch soltorkade tomater. Lägg skivor av rökt skinka på köttet och bred ut röran och rulla ihop
Lägg i spenat och rucola och låt koka med någon minut. Ruccola är något som vi alltid får över och som ligger där i sin påse tills det blir dags att kasta den
Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli ochröktkalkon. röktkalkonskivor. Blanda ihop ägg, mjölk och kryddor väl i en bunke och häll sedan över kalkonoch broccoli i äggstanningen
Smörj en ugnsform och varva allt utom paprikapulver, oregano och riven ost med pastan. En pastagratäng och fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T
Lägg i den rökta laxen, smaka av. Gör rent purjolöken noga genom att skära en lång skåra längsmed den och sedan skölja under rinnande vatten så all sand och grus försvinner
En härligt len, krämig och god soppa med jordig karaktär. Koka upp en kastrull med vatten. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt creme fraiche och hackad persilja, rör om
Denna godbit innehåller bland annat röktkalkon, massdamerost, purjolök, körsbärstomater och timjan. Klassikern är Quiche Lorraine medrökt skinka och en smakrik ost
Blev min variant av kyckling cordon bleu – nämligen fylld kycklingschnitzel medröktkalkonoch ost. Broccolin har jag skivat tunt, lagt på ugnsplåt, på med lite olivolja, salt och peppar
D. e. h. ä. r. g. o. d. a. k. ö. t. f. s. b. i. n. y. c. j. l. u. J. v. -. p. ,. å. m. x. E. B. M. A. V. H. 5. 4. 0. 1. ½. 2. I. G. ". /. z. R. K. T. L. S. (. ). 6. 8. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.