Bre sedan ut ett lager av ricottablandningen, lägg på några tomatskivor och strö över lite strimlad skinka och pumpakärnor och lägg sist på lasagneplattor
För en fastare, ochdärmed torrare lasagne kan du slänga ner fyra lager, tolv plattor. Det är inte länge sedan jag gjorde lasagne utan den klassiska köttfärssåsen, utan en en helt annan historia, en svamplasagnemed pestotäcke
Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål
Lägg därefter på ännu en lasagneplatta, täck dessa med den rökta laxen samt resten av spenaten. De flesta har nog gjort lasagne i ugn men här kommer en variant där man kokar lasagneplattornaoch sedan bygger ihop dem med övriga ingredienser lagar på lager
Låt det koka ihop någon minut, krydda med salt och peppar. Fortsätt med nästa lager på samma sätt. Dela broccolin i mindre buketter och koka dem knappt ätmjuka
Lägg i spenat och rucola och låt koka med någon minut. Ruccola är något som vi alltid får över och som ligger där i sin påse tills det blir dags att kasta den
Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli ochröktkalkon. Jag somnade således med en kropp i chocktillstånd och ena handen instoppad i en påse frysta ärtor
Blev min variant av kyckling cordon bleu – nämligen fylld kycklingschnitzel medröktkalkonoch ost. Broccolin har jag skivat tunt, lagt på ugnsplåt, på med lite olivolja, salt och peppar
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.