Idag bakade jag åretsförsta lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Fördela smöret i blandningen till en grynig massa. Skölj, snoppa och dela krusbären på hälften. Lägg dessa i en ugnsform, blanda socker och potatismjöl och strö över bären och blanda runt
Äppelpajsäsongen har ju officiellt startat, och jag njuter av att kunna plocka några äpplen från trädet som står mitt på trädgården och slänga ihop en minipaj efter att Lily somnat på kvällen
Det här är ett exempel på när två smaker harmonierar så pass att en ny smak uppnås – man känner inte fullt ut att det är vare sig selleri eller morot, det smakar bara väldigt gott
Det har blivit rätt lite julmat för oss i årför ovanlighetens skull. Stansa ut rundlar ur kavringen i lagom storlek (jag hittade inte de små runda som funnits förut)
Vi har införtfasta rutiner, både vad gäller maten och motionen. Pre- och probiotika och var man hittar det kan du läsa mer om i min senaste bok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken som jag gjorde tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson som driver sidan Smarta Diabetiker
Satt i det varma vattnet en stund och gjorde en hårinpackning. Tisdag den sjätte maj. Jag vaknade till en så där vit, huvudvärksframkallande himmel och satte på ett varmt bad
Så, vad passar väl bättre än att bjuda på en snabb quinoalunch idag. År tjugohundratretton har utsätts till internationella åretför quinoa (svensk version)
Arrangera tårtan med varsitt lager av fyllning, täck tårtan med ett tunt täcke av turkisk yoghurt och dekorera med sallad runt kanterna samt toppa med kräftstjärtar, rödlök, rökt skinka, renkött och en god bit ost
Jag älskar det än idag, och det är en sådan där rätt som jag kan bli riktigt sugen på till och från. Tänk bara på att köttfärsen ska ligga i frysen i två timmar innan tillagning, så förbered i god tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.