Ta av medan de fortfarande är lite fasta och häll av vätskan. Supersnabb pastasås på röda linser, morot och champinjoner fick det bli här innan vi for till badhuset idag
Kan ätas som efterrätt, mellanmål eller till och med frukost. Servera med valfri topping. Jag hade “yoghurtglass” som jag gjorde genom att bara ställa in grekisk yoghurt i frysen blandat med vaniljpulver
Det här receptet fick jag av kollegan Irene som hade med en matlåda som doftade himmelskt. Pastasås med bacon och purjolök 2-3 pers (mig + Erik + min matlåda) 2 paket bacon (leta efter kotlettbacon för en fettsnålare variant) 1 liten purjolök 200 g champinjoner (helst färska, men det går bra med avrunna också) Crème bonjour crème fraiche vitlök & örter (den gröna) 1 förp Kelda laga mat 4% (eller annan lättgrädde) Dela purjolöken och skölj bladen noga Strimla purjolöken och baconet, skiva champinjonerna Stek alltihop var för sig tills löken är mjuk, champinjonerna har fått färg och baconet är knaprigt Blanda alltihop med crème fraichen och grädden i stekpannan, smaka av med salt och peppar Servera med nykokt pasta Foto. 200 g champinjoner
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Försök laga hål som uppstår med en gång genom att fösa ihop degen och trycka till ordentligt. Hyvla rikligt med ost över och baka i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg på både över och undersida
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter
Bryn lätt i en gryta med lite smör. Fyll svamparna och toppa med lite riven ost. 2 personer6 champinjoner1 vitlök1 msk smörpersiljabasilikalite riven ost. 6 champinjoner
Kom på en supersmart idé så jag gick hem och slängde ihop en god kycklingfärsröra med lite goda kryddor som jag sedan bredde ut på ett smort bakplåtspapper
Vispa grädden riktigt fluffig. Smält chokladen över ett vattenbad. Rör ner en äggula i taget. Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.