Tillsätt det smälta smöret och mjöl blandat med bakpulver och rör om. Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud under omrörning på medelvärme tills blandningen tjocknar
Byt mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med matfett. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver och 4 msk vätska (för 10 bitar)
LCHF-grötmed färska bär – variera frukosten. Tänk vilken skatt vi har med alla dessa godsaker som bakats i stugorna under alla år – vilken är din favorit
Tänkte dela med mig av det här mjölkfria receptet på våfflor. Men jag är inte sen med att följa traditioner, så länge det involverar sylt och grädde, i varje fall
Hursomhelst, den här moussen är helt mjölkfri - och glutenfri förstås - och passar därför de flesta. En del mjölkfri mintchoklad innehåller soja, så om du inte tål det det föreslår jag att du försöker hitta en neutral choklad (från Plamil eller Bonvita t ex) och i stället smaksätter med några droppar pepparmyntsolja
Min svärmor bjöd på en väldigt god toscakakamed kokos när vi hälsade på i Stockholm sist. De recept jag hittade på nätet var alla chokladkakor med kokosglasyr, vilket säkert är gott, men inte vad jag var ute efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.