Det händer mig ganska ofta under fullspäckade dagar att det går lång tid mellan målen, blodsockret hamnar i botten och spontant kan jag tänka att första bästa sockerbomb snabbt kan lösa problemet
Dags för meat-free Monday igen. Häll i quinoan och låt sjuda tills allt vatten är borta. Jag försöker fortsätta med rutinerna trots att vi har semester, inte alltid så lätt, men sen så vet jag också att det är svårare att komma tillbaka till rutinerna om man har varit ifrån dom ett tag
Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här. Skölj quinoan ordentligt och koka den i vattnet tills all vatten har kokat bort
Koka quinoan enligt förpackningen. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och "skåra" (så får du fina bitar från början, istället för att försöka bryta itu det stora knäcket först efter gräddning)
Avslutningarna ska absolut firas med tanke på hur hårt man jobbat hela skolåret. Jag pratar om en overnight quinoa med hallon (eller vilket bär man nu föredrar)
För det är ju ändå det som alltid gör lasagne så gott, det krämiga ostlagret. Här använder jag inte lasagneplattor utan basen är en risotto gjord på quinoa, rött vin, kycklingfond, parmesan och tryffelolja
Häll dressingen över quinoablandningen tills den är jämnt fördelad. Rätten kan serveras både som förrätt/aptitretare eller som en lunchsallad (men med fler fyllda avokadohalvor i så fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.