Receptet på pannkakor är väl från början är skapat för vedspis för det går inte att förklara, du får dem bara på rätt sätt och de blir supergoda, den typen av värme går inte att åstadkomma med en vanligelspis
Har fått frågan om den funkar på en vedspis, kan inte svara på det, men varför inte. Så har jag testat baka en sockerkaka i denna finurligaOmnia ugn Som man har på en elplatta el gasolspis
Den här ”långkokningstermosen” kan jag ha riktigt bra nytta av imin stuga, där jag inte har nån el, all matlagning sker på vedspis eller på min enda modernitet, gasolspisen
Jag minns hur jag, när jag var liten (på missionsstationeni Congo), fick hjälpa till att pilla ut jordnötterna ur sinaskidor, och hur vi sedan rostade de färska jordnötterna ivedspisen
En rejäl vedspis som regelbundet matades med en klabb gav både en speciell värme och doft. Idag kom jag att tänka på en barndomsfavorit – en äppelsoppa som min mormor Brita gjorde
Det har blivit mycket god mat, uteslutande lagad på vedspis. Stugsemester i Dalarna Nu är jag hemma igen, efter en lugn vecka med riktigvildmarkssemester
Ved tillvedspisen och brorsans eldfat. Färs lämpar siginte bara till vardagsmatens köttbullar, köttfärslimpa och -sås utan är alldeles förträffligt att lyxa till och göra t
Då passade mamma på att baka kringlorivedspisen. Smålandskringlor. Jag är imponerad över att man kunde baka ivedspisens ugn utan att kunna reglera värmen med något reglage som vi gör numera utan fick göra det på ren känsla gemom att elda olikaintensivt
Ställ burkarna varmt, en glasveranda eller intill en vedspis är perfekt. Du behöverGlasflaskorGlasburkar med stor öppningSaftmaja eller annan sil och trattTyg till lock och bomullssnöre att fästa duken med Läs också
Isterband som köps ibutik har ofta citronsyratillsatt, men det ursprungliga sättet att få fram syrligheten var att låta korvarna hänga ovanför vedspisen och torka så att de naturligt förekommande mjölksyrabakterierna förökade sig och därmed bidrogtill den syrliga smaken
Jag sneglade på minvedspis och tänkte att ”nästa gång ska jag provbaka där”. Jag har gett mig på surdeg en gång tidigare, men trots att jag vårdade dem så ömt, dog dem ut och sedan dess har jag inte provat igen
Så gör du egna tändrosor Fint att ge bort i present och effektivt när du vill få fart på elden i skogen, ivedspisen eller snabbt vill få varmt i bastutältet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.