Vi hade liteförhoppningar om att de kanske hade några flaskor vintill vårt vinprovarprojekt eftersom det intedirekt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Det har varitintensiva veckor det sista, men nu infinnersigjulen här hemma hos oss. men nu tänkte jag tittain och försöka dela med mig av en litenmysig utflykt vi gjorde igår, och framförallt god mat som kvällen fick bjuda på
Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevispå att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
Cheesefyllningen. Rivet skal och saft av en apelsin. Smält margarinet, tag från plattan, häll i den hackade chokladen och rör tills det är en slät chokladsmet
Mitt emellan Pisa och Florens, uppe på en kulle, ligger en liten, liten by som heter Lajatico. Lajatico omges av djupa dalar, böljande fält, slingriga små vägar där italienarna kör som biltjuvar, stenmurar, grindar bakom vilka det döljer sig stenslott och gamla kloster, olivlundar, lagerbladshäckar, rosmarinbuskar och träd vars inneboendecikadoraldrig slutar spela om kvällarna
Vi fortsätter rensa kylskåpet på julmat, note to self, köp inte så jäkla mycket mat nästa jul. Kylskåpet är fortfarande fyllt med brysselkål, rödkål, grönkål, sill, lax
Alltså - jaktenpå den perfekta tikka masalan. Nja, förvisso är grytan god men jakten fortsätter. Jag får inte nog av alla mustigakryddiga smaker, speciellt nu på hösten
Här har jag utgått från receptet påmin mosters påskpaj som hon alltid gör tillpåsk, med ursprung iItalien, och fått ihop en riktigt god paj som fylls med rester av julskinka, ost och broccoli
När jag fick fart på bakandet, förrförra sommaren eller vad det kan ha varit, var det efter att minkompisHenrik, Stor-Henrik, kommit över en säck med supermjölet Manitoba Cream, en Electrolux Assistent och ett recept från Jan Hedhs bok Bröd
På söndag är det första advent och jag har noterat att flera av mina vänner har börjat baka lussekatter, pepparkakor, köpa julklappar och andra så kallade förberedelser införjulen
Som vi har snott rundor, bläddrat itidningar och kokböcker, sorterat genom receptmappar både i datorn och i bokhyllan, klickat runt på nätet ifebrilt sökande efter den smarriga röran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.