Som ovan skrivet är det min egen version av ett halvkrassligt recept jag hittat någonstans på nätet (minns dessvärre inte var), kombinerat med en blandning av Dansukkers recept på gelé och ett recept på bärglasering hämtat på nätet (vet ej var)
Bred glasyren på kakan och strö på skal från apelsinen och syltade apelsinskal. Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken
Klicka ut smeten eller forma små koner med händerna och sätt på bakplåtsbeklädd plåt. Om du vill – smält choklad och doppa botten på kokostopparna, ger ett lite lyxigare intryck
* På bilden har jag pimpat smeten med apelsinskal, precis som i Millans recept, därav de gula inslagen i smeten men dock tyckte jag inte det var någon höjdare
Det här är ett jättebra recept för dig som vill kunna förbereda middagen i förväg så att ansträningen innan maten står på bordet blir så liten som möjligt
PrintKalvfilé på morotspuré medsmakav kardemumma och timjansluft. Jag har redan glömt bort den kompletta menyn, men där fanns bland annat ostron, pilgrim i sitt skal, en ny spännande tolkning av dillkött med kalvbräss, en ryggbiff och entrecôte som legat i mörpåse i sex veckor hemma i kylen
Kontrollera temperaturen på fisken med en termometer. Blanda finhackade ägg, gräslök, dill rödlök och matjessill till en marinad och fördela hälften av marinaden på potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.