300-500 gram
förvälld broccoli – se ev. separat recept här på Katinkas Kitchen från härom veckan, men koka kortare tid (5-10 minuter) eftersom ska bakas i ugnen
100-150 gram
tärnad julskinka när du har sådana rester kvar
3 dl
grädde eller grädde och mjölk blandat
1 dl
vitt vin (eller champagneslatt du kanske har kvar från nyår)
100-150 gram
riven ost du har kvar (i ursprungsreceptet är det västerbottenost)
3-4
äggulor (vitorna kan du använda till sufflén som du finner recept till här på Katinkas Kitchen)
Eller egentligen kan jag inte påstå att det smakade så mycket, men det funkade alldeles utmärkt som utfyllnad istället för ruccolan som jag brukar använda i denna paj
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en pajpå resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater)
Det serverades tre olika matpajerpå dotterns studentfest. Förutom den här med fetaost och annat medelhavsgott i så fanns en tokgod tomat och mozarella paj, den kan ni hitta här
Igår lagade jag en nyttigare variant av matpaj som blev väldigt god och perfekt att ha i matlådan. Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg
Vi blev själva nyfikna på de andra pajerna, den där tacopajen såg ju otroligt spännande ut. Vår Veganska och glutenfria paj har blivit publicerad i denna artikel
Varför inte fixa en paj till middag. Passa på att njuta även mitt i veckan. Sätt på ugnen på 180 grader. Gratinera sedan i ca 30 minuter eller tills pajen fått en fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.