Macarons eller makron som vi säger på svenska, är svåra att baka tycker jag. Mandelmjölet ska siktas, så väg det efter siktningen eftersom det kan bli lite stora mandelbitar kvar i silen ( kan sparas till annan bakning)
Till knoppen har jag använt mig av de två minsta utstickarna och börjar då med en större boll för att knoppen inte skall kännas för liten mot de stora blommorna
Det jagska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
Det jag tycker är lite roligt med att översätta och läsa artiklar och bloggar från andra länder är att man får nya idéer om mat, som t ex pesto eller chimichurri till en god köttbit
Hälsokokboken av Ulrika DavidssonUndrar du vilken fisk som du ska välja. Bäst är att grilla feta fiskar som lax, tonfisk, forell, röding, havskatt, marulk eller hälleflundra
Jag hittade ett recept på en mördegskakamed nektariner och maräng som jag provade. Nu är det ju litet riskabeltmed recept man hittar på nätet (här exempelvis) och det saknades smör
Här mätte jagmedflaskan och skar till så det skulle bli rätt storlek. Jag använde mig av en tom urdiskadsirapsflaska där jag skurit av överdelen för att få ett rakt och jämt torn
Lämna en orörd degkant överst där degen ska fästa så att rullen håller ihop. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Doppa ena änden av Punsh rullen i mörk choklad och skaka av överföadet av choklad och ställ på sidan tills chokladen stelnat och doppa sen andra änden och upprepa detta med alla andra rullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.