Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Jag önskar att jag var det, men sena kvällar har bara alltid vägt tyngre än tidiga mornar. Ni är många som efterfrågat ett inlägg om hur mina mornar ser ut rent mat och dryckesmässigt, vilket jag tänkte dela med mig av till er nu
Fast det där var ju lite knasigt tänkt eftersom jag tycker att man borde äta extra goda saker varje dag, men det är ju inte varje dag jag gör efterrätt
Det är dags att gå till botten med hurdet ligger till och därför har jag gjort ett utförligt experiment samt en grundlig undersökning av havregrynssortimentet ute i butikerna
Men då och då funderade jag över hur mycket eller lite fisk de egentligen innehöll. 6 månaders matLilla laxgrytan 10% lax NestléBarnmatPasta med lax (8%) lax Semper barnmatFiskgratäng (8,5 % torsk) Semper barnmatPotatis med torsk och morötter (10% torsk) Semper barnmatTorskmos (uppger inte hur mycket fisk rätten innehåller) Peppes barnmatHippbarnmat - har ingen fiskrätt från 6 månaderI en burk på 190g som innehåller 10% lax så motsvarar det alltså 19g lax
Rör bara tills det blandas. I en mixerskål, kombinera majsmjöl, mjöl, socker, bakpulver och salt. Gör en brunn i mitten av de torra ingredienserna och tillsätt olja, smör, ägg och mjölk
Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
I lördags så lagade jag som sagt en Boeuf bourgninon för allra första gången och det smakade gott, även om det hade kunnat koka betydligt längre för ännu mörare kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.