Fördela glass och jordgubbskompott med mandelcrisp i små glas. En knallröd jordgubbssås eller kompott som ringlar ner över kritvit vaniljglass ser både frestande och förföriskt ut
Honungssöt sparris. Till nyårsmiddagen hade jag köpt hem ett knippe sparris som jag inte hade bestämt hur jag skulle tillreda och tyckte det kändes lite fantasilöst att bara koka dem men så fick jag se ett recept med haricots verts som jag tänkte att det måste ju funka även med sparris, och det gjorde det, ett perfekt tillbehör till kött
Då kommer jag också att minska sockerhalten i jordgubbskompotten, eller utesluta det helt, för den tyckte jag var lite för söt men det är ju förstås en smaksak
250 gr jordgubbar. 1 äpple. 1 vaniljstång. 2 dl socker. Citronsaft. Marinera jordgubbarna med saften av en halv citron med urskrapad vaniljstång och socker över natten
4 rabarberstjälkar1/2 l jordgubbar1 vaniljstång1,5 dl sockerCitron och fläderkräm4 äggulor0,5 dl socker1 msk majsstärkelse0,5 dl koncentrerad flädersaft1 citron, både skal och saft3 dl vispgräddeSkär rabarbern i 2 cm stora bitar
Rabarber och jordgubbar är så gott tillsammans. Här har jag valt ut 3 röda mjälla normalstora rabarberstänger som jag blandat i skurna bitar tillsammans med 250 g skurna jordgubbar
Jordgubbskompott. Jordgubbskompott. Ta sedan av jordgubbskompotten och bred ett jämnt lager på cream cheese lime frostingen, allt kommer inte att gå åt
honungssötad rödvinssås, kantarell- & baconpytt,. Igår var det så del två av min matlagningshelg. Nu var det dags att ta sig an den hängmörade biffen som jag handlade på Monrads (se förgående inlägg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.