Stuvade morötter
receptguiden.com
receptguiden.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 13 msk smör
  • 14 msk vetemjöl
  • 14 dl mjölk
  • 13 msk grädde
  • 12 krm salt
  • 10.5 krm vit- eller svartpepparFräs smöret i en såskastrull. Pudra över mjölet och rör ut det med visp. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Låt såsen koka på låg värme i 5 min medan du förbereder morötterna. Rör då och då så att den inte bränns. Smaka av såsen med lite grädde, salt och peppar. Koka: 5 min Koka upp 4 dl vatten i en kastrull med 0.5 tsk salt. Skala morötterna och skär dem i bitar. Koka morotsslantarna mjuka i ca. 4 min. Häll av vattnet och vänd ner i stuvningen. Koka: 4 min

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.