Har aldrig själv tillagat något med hjort innan så jag var ju lite spänd på hur det skulle smaka. Tillsätt resterande ingredienser och blanda om, görs bäst med händerna
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Stek i medelvarm panna med smör. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen enda ut i kanten. Täck över ostblandningen med de 6 biffar som återstår och tryck till i kanterna
Färsen har här formats till biffar med viltkryddor och örter. Biffarna serveras medmed ugnsrostade rotfrukter, klyftpotatis och kantarellsås med rostad lök som god frasig topping
Platta till potatisen med en stekspade och lossa undertill med stekspaden. Vänd potatisen försiktigt med stekspade och tallrik, genom att vända tallriken upp och ner över potatisen och sedan vända upp och ner på pannan så potatisen hamnar på tallriken
Dessa biffar som vi åt med grönpepparsås blev riktigt saftiga och goda. Vi använde hjortfärs men självklart blir det gott med nötfärs eller annan viltfärs också
Jag tycker det blir så mycket godare och festligare än med nötfärs eller blandfärs. Med lite extra gott mos och den goda och snabblagade såsen blir detta faktiskt en riktig festmåltid
Idag fotade jag med mobilen, hann inte plocka fram den ”riktiga” kameran. Fräs purjolöken tillsammans med timjan i en vid kastrull tills den har börjat få lite färg
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Stek i medelvarm panna med smör. Jag serverade med en tomatsalsa och kokt potatis och en kall vitlökssås
Hjortfärsbiffarmed ugnsrostade rotsaker. Hjortfärsbiffar hade jag aldrig gjort, så när möjligheten gavs och vi dessutom skulle ha svärföräldrarna på middag så kunde det väl passa
Hjortfärsbiffar. Kanske är det någon som tänker köpa hem lite hjortkött men inte vet vad som ska göras med den, inte ska vi då att sitta och hålla på vårt recepttips till er
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Stek i medelvarm panna med smör. Jag serverade med en tomatsalsa och kokt potatis och en kall vitlökssås
Efter några dagars vardagsmat festade vi till det Hjortfärsbiffar i kantarellsås i kväll. Blanda Hjortfärs med dijonsenap, ägg, ströbröd, salt, peppar, timjan, vitlök och kalvfond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.