Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar
Låt kycklinggrytan stå och "dra till sig" på svag värme under tiden pasta eller ris kokas. Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter
Raita är också väldigt gott bredvid grytan, särskilt om man har i chili för att bryta av hettan. Inlägget Indisk gryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Grytan serverade jag med basmatiris, grönsaker och lite salta jordnötter. I går kväll gjorde jag en Kyckling i het jordnötssås som jag hittat receptet till på bloggen Viktorias Provkök
Värm en stekpanna, häll i (wok) oljan och stek kycklingklubborna lätt bruna. Gnid in kycklingklubborna med 2 msk limejuice, chilipepparn och hälften av vitlöken. 8 kycklingklubbor
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.