Servera med ris till. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Missa inte mina uppdateringar under helgen – det väntar en massa gottigheter. ) Det var riktigt gott måste jag säga (även om jag inte är någon korvälskare) och det går lätt att variera med olika tillbehör
Och framför allt är ni klara med julklappsinköpen. För ett tag sedan råkade jag se ett recept på korvstroganoff och det receptet har följt mig ett bra tag
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Pasta2,5 l vatten salt 500 g pasta (färsk av valfri sort) rapsolja. Marinad1 chilifrukt, urkärnad och finhackad 0,5 limefrukt, pressad 2 klyfta vitlök, skalade och pressad 1 tsk färsk ingefära, skalad och riven 1 msk rapsolja 1 kg kycklingfilé, skuren i mindre bitar
Dessutom åkt jag för ovanlighetens skull buss till jobbet igår och höll på att missa bussen hem på eftermiddagen för att det plötsligt hopade sig jobb precis när jag skulle stänga av och släcka ner för att åka hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.