12 dl
gräddeDra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka bitar. Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en panna. bryn korv och lök. Tillsätt tomatpurén, dijonsenap och rör om. Späd med grädde. Smaksätt med salt och peppar. Koka ett par minuter. Rör i hackad persilja. Servera med kokt potatis, råris, quinoa eller pasta och en grönsallad.
Tag ut formen och lägg över korvskivorna. Slå det sista av grädden över och grädda ytterligare 10 min så att korven får färg och osten smälter. 4-500 g falukorv. 1 kg potatis vitlökssalt peppar lite riven muskotnöt 200 g herrgårdsost 3-4 dl grädde eller gräddmjölk 4-500 g falukorv
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff. ) Det var riktigt gott måste jag säga (även om jag inte är någon korvälskare) och det går lätt att variera med olika tillbehör
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.