Täck med folie. Lägg på fisk. Blanda alltsammans. Salta och peppra fisken. Blanda alltsammans. 1 tsk torkad dill (går lika bra med färsk hackad). 1 tsk sellerifrö (gör lika bra med färsk selleri). In i ugnen på 225° i ca 45 min (beror på om fisken är frusen eller inte). Ett saftigt fiskpaket som räcker till 4 personer. 1 tsk torkad dill (går lika bra med färsk hackad). 1 tsk sellerifrö (gör lika bra med färsk selleri)
Koka upp vatten med buljongtärningarna. Skär ner fisken i mindre bitar och låt puttra. Servera gärna soppan med ett nybakat bröd, denna gång blev det med vanliga scones och det passade mycket bra
Till grytan med räkskalen tillsätter du även vatten, kokosmjölk, limeblad, fisksås, röd currypasta, citrongräs i grova skivor, skivorna av galangaroten och citronsaft
Smaka av med gourmetsalt. Serveras till grilladfisk, t ex lax eller hälleflundra. 4 portioner, 30 minuter En riktigt tokgod sås för den som inte bangar för lite chilihetta. 1 färsklök eller 1/2 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 chili (ta mindre för en snällare sås) 1 tsk malen spiskummin 2-3 lime 1 stor mogen mango (eller 1 paket tinad frusen mango i tärningar) gourmetsalt 1) Skala löken om den inte är färsk. 2) Skala och finhacka vitlöken. 4) Kärna ur, skala och tärna mangon och häll i såsen. 5) Kör alltsammans lite slarvigt i mixer
Tänk på att kokosolja tål hög värme och anpassa värmen så att det inte blir för hett. Jag var mest ute efter inspiration till fiskrätter och fastnade just för dessa då det stämmer in på omtyckta paradrätterna tacos, fiskpinnar dvs omtyckta rätter av barn och att man får äta med händerna
Knackandet var en matleverans som kom och nu då allalivsmedlen plockats in på sina platser i kök och källarförråd ska här knackas ihop en matsedel för den närmaste veckan
Fiskmed asiatiska smaker är en fin kombo. Thailändska köket har många fördelar, inte minst att maten är god, den går mycket snabbt och lätt att tillaga också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.