Fram tills idag så har det funnits en speciell fika som vi köpt för att jag helt enkelt inte har känt att jag har fått till en hembakad variant som är bättre än den man köpet
Jag har länge varit sugen på att göra det som på italienska kallas för Guanciale. Det är en styckningsdetalj från grisen som lufttorkas på ungefär samma sätt som italiensk pancetta
Julens hemligheter. 2015-12-23, 08. 10. Inne hos tjejen med världens coolaste namn Birgit hittade jag en jullista som passa finemang såhär dagen innan julafton
När man vill äta dressingen med sked, nötterna med fingrarna och proppa kinderna fulla med varm ost, ja då vet man att man är ruggigt sugen på en chèvre chaud
Vår resa igenom det Norska landskapet har varit en spännandeupptäckt i både naturupplevelser och mattraditioner, vi har fåttuppleva storslagen och underbar natur, vi har fått med oss enhel del av den Norska smaken under resans gång och det har visom jag så mången gång förr poängterat fått genom alla detolika och lokala odlares gårdsbruk, deras insatts för den genuinaoch lokala gårdsbruksmaten är av stor betydelse och väldigtvärdefull, det är de som har gett maten en identitet och egensmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.