Sommarmat på högsta nivå. Ibland när jag får akut hemlängtan så lagar jag denna rätten. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Igårkväll när vi åt middag fick jag lite hemlängtan. Jag hade nämligen gjort en älskavsgryta och den gräddiga grytan gav mig känslan av att sitta i matbordet hemma hos mamma och pappa i Edsbyn
Livet är bra märkligt ibland men idag var det helt som vanlig vilket kunde kännas som en tröst då måndagen vankade av och an likt en äggasjuk höna i mina tankar
Västerbottens traditionella landskapsrätt måste väl vara västerbottenspaj. Receptet är hämtad från boken Sveriges nya landskapsrätter, en bok som jag fick utav Heléne och Anders när de var här förra sommaren
I Sverige är det ju väldigt vanligt att man gör sitt eget julgodis. Man samlas med familj och vänner och gör kola, marsipan, pepparkakor och choklad en hel dag och under tiden dricks det glögg, småpratas och smakas
Häromdagen blev det vardagens räddningsplanka hemma hos oss. När fantasin och orken tryter, då brukar jag svänga ihop en purjolökslåda och vet ni, receptet på den som jag lagt ut förr, är ett av de mest sökta inläggen (syns i statistiken) här på bloggen
Det här är inte gourmet men jag lovar er att det är gott (om man gillar sweet chili). Anledningen till att jag lagat detta recept är för att jag börjar få lite hemlängtan
I lördags var våra fina vänner hemma hos oss och vi åt, drack och mös hela, långa kvällen. Jag bjuder på några härliga recept från kvällen här i inlägget
Nu har jag kommit hem efter min Vipassana och varit hemma ett tag. Har inte orkat skriva, på något sätt så har prioriteringarna blivit annorlunda och det har varit svårt att skriva ner alla upplevelser och att minnas tillbaka men jag har försökt minnas dag för dag eftersom vi ju inte fick anteckna under de 10 dagarna
Jag kikar igenom mina bilder i telefonen och det ser ut som om vi inte gjort annat än ätit i helgen. Men faktum är att vi har gjort en hel del annat också, men kameran har bara inte varit med på allt
13. 00 | juli 25, 2017 | Läsarfrågor. Hej Sofia. Jag tänkte fråga hur du tänkte när du bytte efternamn från Sjöström till Ståhl, dvs tog din makes namn
När det är varmt och kvavt är det gott med en kall enkel sallad. Det tycker iallafall jag. Pasta går fort att göra iordning eller så kanske man till och med har rester kvar sedan tidigare måltid
Recept. Smulpaj med banan. Banana crumble – Smulpaj med banan – German bakery special. Inte Indiens nationalrätt kanske, men smulpaj med banan har en stark anknytning till Indien för mig
Denna tårta är verkligen helt galet god. Den är helt klart nya favorittårtan och den har hunnits göras ett flertal gånger (vilket är ovanligt hos en bloggare som jag)
Det är nästan på dagen sex år sedan jag var i Småland och hälsade på en väninna som då bodde där. Hon handlade bokstavligt talat närodlat, från grannbonden och grymmaste grönsakshandlaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.