Jag kan av egen erfarenhet informera om att det inte är så populärt att plocka fram ägg eller en burk tonfisk när man är bland folk och keso/kesella kan man inte ha med sig en hel dag utan att det blir dåligt
Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Hemgjord kebab och kebabsås. Denna lördag har nästan hela dagen bestått av matlagning till och från, jag har nämligen gjort hemmagjord kebab och det tog sin lilla tid
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Hej på er. Brasan är tänd, frukosten intagen och snön öser ner. Det har snöat hela natten här i Skåne och så här mycket snö har det inte kommit i samma veva på flera år
Jag hade lite lövbiff hemma så dagens lunch blev lövbiff-wrap med hackad sallad och hemgjord pesto. Jag finhackade allt och blandade med 1/2 msk hemgjord pesto (basilika, olivolja, rostade pinjenötter, vitlök, salt & peppar som jag mixade ihop)
Blanda socker och grädde. Rör ner senapspulvret med en gaffel och vispa runt tills allt blandar sig. Kan smaksättas med en skvätt whiskey, cognac (tex Xante), eller vad man nu tycker kan passa
Hemgjord daim. 2½ dl ljus sirap. 2½ dl strösocker. 2½ dl vispgrädde. 200 mörk eller ljus choklad. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull
Hemgjord glass är så otroligt mycket godare än de flesta köpta. Smultronglass Jag hade turen att hitta lite smultron i sommar, det blev till och med en del att frysa in
Igår till middag blev det kesoplättar med grädde och blåbär. Kesoplättar för 1 person125 gr Keso1 ägg1/2 tsk kardemumma1/2 tsk kanel1/2 msk fiberhuskMixa ihop detta till en jämn smet. Kesoplättar för 1 person. 125 gr Keso
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.