Helstekt kalvfilé med balsamicosås och mandelpotatiskaka
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kalvfilé
  • smör, + en skvätt olja
  • salt
  • vitpeppar, nymald
  • mandelpotatis
  • västerbottensost, riven
  • vispgrädde
  • svartpeppar
  • lök, gul, finhackad
  • smör
  • tomatpuré
  • brun farin
  • balsamvinäger
  • rödvin, + lika mängd vatten
  • kalvfond, konc
  • maizena, majsstärkelse
  • morötter
  • palsternackor
  • sockerärter
  • tomater, soltorkade, i olja
  • olja, (från tomaterna)
  • rödlök
  • örter, finhackade, färska, t ex timjan, körvel, persilja
  • salt, + lite peppar
  • svamp, färsk, blandad
  • lök, finhackad, gul
  • färsk timjan, körvel, persilja
  • 10 person(er) Ingredienser 1,6 kg kalvfilé 3 msk smör, + en skvätt olja 2 tsk salt 2 krm vitpeppar, nymald Mandelpotatiskaka 2 kg mandelpotatis 5 dl västerbottensost, riven 1,5 dl vispgrädde 2 tsk salt 2 krm svartpeppar Balsamicosås 0,5 lök, gul, finhackad 1 msk smör 2 msk tomatpuré 0,5 dl brun farin 1 dl balsamvinäger 3 dl rödvin, + lika mängd vatten 4 msk kalvfond, konc 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk maizena, majsstärkelse Örtmarinerade grönsaker 400 g morötter 3 palsternackor 150 g sockerärter 10 tomater, soltorkade, i olja 3 msk olja, (från tomaterna) 1 rödlök 6 msk örter, finhackade, färska, t ex timjan, körvel, persilja 1 tsk salt, + lite peppar Skogssvamp 400 g svamp, färsk, blandad 0,5 lök, finhackad, gul 2 msk smör 1 tsk salt, + lite peppar Garnering 1 nypa färsk timjan, körvel, persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.