Skala och skivapotatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Strö över persiljavidserveringen. 14 st potatis. 11 st vitlöksklyfta. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smuligi en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minutertillspotatisen är mjuk
Flytta sedan över den till en ugnssäker form och stickin en köttermometer i köttet. Jag tog därför bara en tallrikfil och drömde migtillbakatill söndagens middag med fläskytterfilé, potatisgratäng och sallad
800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor. 800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar. 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk. 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor
Placera fileni en ugnsfast form och lägg även ibroccolibuketterna. Skala och skivavitlöken tunt. Lägg skivornaisnittet och pudra över chilipulvret på vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.