Skär upp oxfilén och servera den medpommes friten, bearnaisesåsen, tomaterna och picklad rödlök. Blanda örterna med flingsaltet och strö det på den nyfriterade pommes friten
Skär potatisen i "Pommes frites" liknande stänger och låt koka i vatten med smör. Salta, peppra och gör klart i ugn tills den är medium eller så som du nu gillar din biff
Lyft upp pommes fritesen, vänd runt dom i en skål och smaka av med salt. Smaka av med salt. Lägg ner äggulor, dijonsenap citronjuice och dragon i en mixer
Jag stekte en bit hel entrecote (från Lövsta Kött), kryddade den med kakao och kanel, och till det serverade jag en pytt på potatis, morötter och vitlök samt en fuskvariant på bearnaisesås
800 g entrecôte salt svartpeppar. Bearnaisesås1 förp dragon i vinäger 400 g smör 2 bananschalottenlökar 0,75 dl vatten 4 äggulor 0,5 kruka persilja salt vitpeppar tabasco
Entrecôte. Smaka av med salt och cayennepeppar. Ta inte med bottensatsen. I en annan kastrull, koka ihop vin, vinäger, dragonstjälkar och schalottenlökar
Ger en mild purjolökssmak med en krispig konsistens. Pommes julienne. Nordisk krisp kom jag på genom att tänka på nordiska smaker som pepparrot och lök
Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra bättre än de flesta köpe-såserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.