Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig. Rör ner mjöl och salt och rör om tills det är väl blandat, det blir en kladdig och lös deg
Ett ljuvligt helgbröd som passar alldeles utmärkt både med pålägg eller bara som det är. Jag serverade detta bröd när jag hade brunch här hemma och en av gästerna var allergisk mot vetemjöl
Ett ypperligt helgbröd med andra ord. Jag ska inte sticka under stol med att jag älskar bröd. I synnerhet sådär segt å smakrikt surdegsbröd(kommer ni i håg bak-hysterin när jag var föräldraledig
I helgen hade mitt favoritbageri Söderbergs bageri här vid Telefonplan hamburgerbröd som helgbröd. Eftersom jag tidigare hävdat att hamburgare är bland det godaste jag vet så missar man inte chansen att få gott hamburgerbröd till en god hamburgare
7 dl (420 g) vetemjöl. 1 1/4 tsk salt. 10 g jäst. 3 ½ dl vatten. Brynt vispat smör. 200 g smör. 1 tsk flingsalt. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig
På lördag ska jag vallfärda dit då helgens helgbröd är hamburgerbröd (som säljs även imorgon) och med tanke på mitt tidigare inlägg den här veckan så är jag dum om jag missar chansen att köpa riktigt gott hamburgerbröd
Vi börjar i morgon, med veckans helgbröd. Smaka på Halland. Ikväll var det dags för final i Sveriges skönaste gårdar på TV4, där Gudmundsgården, Ugglarps Grönt (som jag berättade om igår) och Öströö fårfarm slogs om priset
Helt otroligt- hjärnan börjar redan fundera på vad jag vill baka ikväll, kanske en ny durumpavé eller ska jag ge mig på tranbärs- och hasselnötsbröd, snodde lite inspiration från Mattias Wallmark, har för mig att han har haft den kombinationen som helgbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.