Blötlägg gelatinet i minst 5 minuter. Häll den stora mängden socker i en kastrull och ställ på spisen. När sockret smält och börjar bli brunt, häll i grädde och mjölk
Foto. Mia Hagenmalm. Idag har jag fått blommor. Två gånger med bud. Den ena buketten var från Kureragänget (Tack Kurera), och den andra från systrar och mamma
Igår fick jag ett pajinfall. Hittade lite överbliven smuldeg i kylen och några trädgårdsäpplen som ville bli uppätna och tillsammans blev de minipajer - väldigt mini
Hallon- och Jordgubbswrap med Hasselnöts-Nicecream bärsås och Chokladbollar. 22 oktober 2016, 18. 06. Det var ju väldigt hajpat ett tag att göra bär-och fruktremmar
Koka upp socker och vatten. Vispa upp äggulorna i en skål och häll sockerlagen över under vispning. Sjud över vattenbad under vispning tills krämen tjocknar
Rosta hasselnötterna i het torr stekpanna tills de doftar och skalen börjar lossna. Lägg över nötterna i en ren kökshandduk och gnugga bort så mycket som möjligt av skalet
Jag var så nöjd när jag bestämde mig för att göra hasselnötsglass till förnyår (jag har dessert-amuse för första gången på flera år) MEN så kom jag på att en av deltagarna är allergisk och nu är jag istället väldigt nöjd för att jag kom på det INNAN själva förnyårsafton
Stockholm har fått ännu en tillverkare av lyxglass och Kakbloggen har givetvis testat den. Chokladfabriken är väldigt kända för sina praliner, tårtor och annat som har med choklad att göra och nu har man gett sig in i glassbranschen också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.