Tårtans innanmäte består av två vanliga ljusa bottnar, en krispig botten med smak av mandel, ett tunt lager aprikoskräm/sylt, en bärmousse av blåbär och rabarber, samt en mörk chokladmousse
Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt (aprikoskräm) i varje. Tänkte dela med mig av ett riktigt påskigt recept jag gjort en tidigare påsk åt er som passar bra att servera som efterrätt
Tårtan fylldes med en aprikos och vaniljfyllning denna gjorde jag av aprikoskräm färdigköpt som jag blandade i vaniljsås pulver blandade väl och vände till sist i lite vispad grädde tills jag tyckte det blev bra
Från att för gemene svensk ha varit synonymt med ”vin” under mellankrigstiden är nu denna gudadryck helt marginaliserad till enstaka inköp när ett recept, någon knäckig dessert eller svartsoppan kräver det
Dämpad doft med gul frukt, honung, vita russin, aprikoskräm. Jag vågar knappt föreställa mig hur hänförande det måste vara en klar sommardag med bergen insvepta i grönska istället för i dimma
Skärtorsdag idag och om ett par timmar kan jag också checka ut och fira påsklov jag med. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikoskräm i varje
(15 januari)●Rågflingegröt, banansmoothie, 1 Clementin ●Clementin, 1 digestive 1 Questbar + ca 2 dl Aprikoskräm ●2 portioner varma koppen kantarellsoppa (2 påsar alltså)1 stor fralla (som min hand o lite till) , 1 Clementin, 1
1 werthers original karamell (mot extremt morgonillamående som jag får ytterst sällan men ibland händer det och då måste jag ha nåt sött i mig först för annars känns som att jag ska kräkas), 2 dl aprikoskrämmed ett stort päron. 2 dl aprikoskräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.