Ställ alla upp och ner och ta och smält lite vit choklad och garnera skålarna med, ställ kallt. Lite vispgrädde sötad med en aning vaniljsocker är pricken över i
Vispa upp och spritsa ner i chokladskålarna. Medan Arvid och en kompis övade schack (de ingår i ett lag på fyra som har vunnit en delseger i distriktsmästerskapet i schack varför de nu går vidare till final) på övervåningen (eller om de mest lekte med Lego - något oklart), passade Sigrid och jag på att göra en suveränt god efterrätt inför helgen
Pannacottan är serverade i chokladskålar men går förstås bra att hälla upp i vilken skål som helst. Den blir förstås lite söt men jag serverade med färska bär och det bryter av fint
På bilden ser vi hemmagjorda chokladskålar fyllda med mjölkchokladmousse och bär/chokladdoppade oreokakor, chokladdoppade jordgubbar, små engångsglas med vit chokladpannacotta och chokladmousse
Tårtans innanmäte består av två vanliga ljusa bottnar, en krispig botten med smak av mandel, ett tunt lager aprikoskräm/sylt, en bärmousse av blåbär och rabarber, samt en mörk chokladmousse
Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt (aprikoskräm) i varje. Tänkte dela med mig av ett riktigt påskigt recept jag gjort en tidigare påsk åt er som passar bra att servera som efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.