Men innan vi stänger det Mårtenssonska köket för idag så vill vi passa på att hälsa alla nya läsare välkomna till vårt kök och vår blogg, vi har upptäckt att det trillat in en hel del nya gäster och det gör oss båda så otroligt glada
Stek kycklingen i ca 30 minuter tills den har fin färg och är genomstekt. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål eller en plastpåse (gärna dubbel om den spricker) tillsammans med den kyckling du vill marinera
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Har ni plockat fram dom än eller står de fortfarande kvar och dammar i nåt köksskåp
Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den med margarin. Botten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten
Hoppas era juldagar har varit bra. Å så har man varit så mätt hela julen, trots att jag i år försökte tänka mig för Men två omgångar ris a la Malta lägger sig ju lätt som ett täcke överst och skapar en härligt god mättnadskänsla
Jag har bara gjort det en gång förut så jag är fortfarande i experimentfasen. Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst
Och idag ska jag iväg och träffa min farmor för första gången på väldigt länge och tänkte ta med fika så nu på morgonen har jag bakat havredrömmar och rulltårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.