Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Dessa hallonrutor var goda, men ni vet hur det är med vissa kakor. Med detta recept kändes det dock som det blev väldigt mycket kaka och inte tillräckligt mycket hallon/choklad på varje bit
Hacka chokladenoch strö över kakan. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, och kardemumman och rör ner det i smeten
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschipsoch mandelspån. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
Först hade jag pajen au naturell, men tänkte att det ändå piffar upp rejält med något på så det blev rostade kokosflakes, jordgubbar och resterna från rabarberstängerna
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Båda är med mörk choklad som skal men har två olika fyllningar - kokos/vitchokladoch kola/jordnöt. Häll på den sista chokladen på pralinerna och dra med en skrapa så det blir slätt
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde av valfritt slag
Den här pannacottan med smak av mango ochkokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.