Hallongrottor & reseminnen
Dagmar's Kitchen
Dagmar's Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Hallongrottor
  •  
  • Det här behövs till cirka 20 kakor
  • 125 g smör
  • 3/4 dl strösocker (här använde jag Österikiskt Backsucker)
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • en liten nypa salt
  • 0,5-1 dl hallonsylt
  • 1 ) Sätt ugnen på 200 grader Rör rumsvarmt smör och strösocker så att det blir mjukt och fluffigt.
  • 2 ) Blanda potatismjöl, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan bunke.
  • 3 ) Rör ihop allt till en deg.
  • 4 ) Om degen känns mycket kladdig kan du kyla den en stund i kylskåpet. Rulla sedan en längd som du skär i 20 lika stora bitar.
  • 5 ) Rulla varje degbit till en kula och lägg den i en liten kakform på en plåt.
  • 6 ) Tryck ett litet hål i varje kaka med tummen och fyll det lilla hålet med hallonsylt.
  • 7 ) Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter eller tills kakorna fått gyllengul färg.
  • Pudra med florsocker och njut i bersån ;-)!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.