2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vit choklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vit choklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg. 200 hallon
En saftig och god hallon och blåbärskaka dekorerad med vitchokladglasyr. Strö över hälften av hallonen, därefter resten av smeten och till sist resten av hallonen
Jag bytte ut lingonen mot hallon o blåbär. Hallon, blåbär eller lingon. ca 3-4 dl hallon, blåbär eller lingon ( behöver inte tinas om de är frysta ). ca 3-4 dl hallon, blåbär eller lingon ( behöver inte tinas om de är frysta )
Blåbärskaka (ca 25 bitar) Du behöver. Jag vet inte hur ofta jag säger att det är så himla praktiskt att baka i långpanna, men det tåls att sägas igen, för det ÄR praktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.