Stekt inlagd sill8-10 sillfiléer med skinn, utan ryggfena2 dl grovt rågmjölsalt och vitpepparSkölj sillarna och låt dom rinna av ordentligt. / Anki och Håkan 8-10 sillfiléer med skinn
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
Så efter jobbet idag åkte jag och handlade ingredienser till bästa " mota Olle i grind"-medicinen. 2 citroner ( gärna ekologiska)200 -300 g färsk ingefära (gärna ekologisk)3-5 msk honung ( efter smak)1 liter vattenGör så här. 200 -300 g färsk ingefära. 3-5 msk honung
Väääldigt länge sen jag uppdaterade matbloggen, men ikväll kände jag att det var dags. Lagade en SÅ god indisk rätt, så jag var tvungen att skriva ner receptet
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Yoghurten går även enkelt att göra mjölkfri genom att använda nöt- eller havremjölk och ersätta kvargen med lite mer banan eller avokadon som är krämigt i sig
Arnika används främst vid akuta olycksfall såsom stukning, vrickning, klämskador, bulor, blåmärken och hjärnskakning, men även vid led- och muskelsmärtor, onda knän eller armbågar och åderbråck
-) Eftersom jag är hemma med Rasmus så får hon inte gå på fritids som dom andra får så hon har haft ett låååångt jullov, vilket vi ju givetvis tycker är mysigt men hon saknar allt sina kompisar ändå
Här har ni härligt goda och stora köttbullar med indiska smaker. Forma till 6-8 stora köttbullar. Ha i köttbullarna igen och låt allt puttra tillsammans i 15-20 minuter
-----. 1-2 tsk hel spiskummin. 2-5 hela nejlikor. 1/2-1 tsk hing. 1-2 tsk garam masala. 1/2- 2 tsk färskriven ingefära. Koka upp, tillsätt salt och socker och låt småputtra i 10min- 1h på svag värme. Ibland har jag bara blandat alla ingredienser i en kastrull utan att fräsa dem och låtit såsen småputtra på spisen i 40min - 1 h och det har också blivit bra. 1/2 -1 tsk nymortlad svartpeppar. 1/2- 1 tsk hing. 1- msk socker. 1/2 - 1 tsk salt. 1-2 msk torkad dill. 1- 2 tsk malen gurkmeja. Sila yoguthen i silduk i ca 30 -60 min. Några år senare fick jag Govindas kokbok av en vän och har sedan 10 år tillbaka lagat rätter ur och inspirerats av denna bok. 1-2 tsk hel spiskummin. 1 kanelstång 2-5 hela nejlikor. 1/2-1 tsk hing. 1-2 tsk garam masala. 1/2- 2 tsk färskriven ingefära. 1/2 -1 tsk nymortlad svartpeppar. 1/2- 1 tsk hing. 1- msk socker. 1/2 - 1 tsk salt. 1-2 msk torkad dill. 1- 2 tsk malen gurkmeja
Men den här gången stog vare sig Karl-Johan eller Herr Kantarell på menyn. Och vad som däremot är rent guld, är den nyinhämtade nyslungade honungen, det är äkta guld som verkligen lenar i begynnande förkylningstider
Och nu är det dags för nästa roliga grej - bröllopsresan till Toscana. Vi är jätteladdade inför vår resa, och ser fram emot att äta mycket italiensk mat och dricka goda viner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.