Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammansmed lagerblad. Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
(tog medchili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Krydda med de olika kryddorna. Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lyft lite på grytbitarna så att kryddor och vätskor blandas ordentligtmed köttet
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergrytamed en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammansmed lagerblad
På Bondens marknad köpte jag en bitfin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammansmed lök, rotfrukter, och dadlar irödvin, fond och kryddor
Äter man högrevenmedtimjanskryddatvitlökssmör så får man ett piggt och kryddigttillbehör. Inte så konstigt att jag valde en finbithögrev för en bråkdel av det priset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.