Sedan kör jag den i lergryta. Kyckling ur lergryta med gräddsås på äpple. Steken får gå i lergrytan i 120 grader till den har uppnått en temperatur på 70 grader i kärnan. Den får sedan ligga kvar i lergrytan i ca 20 minuter innan jag tar upp den och låter den vila i ytterligare en kvart utanför
Använder du ingen stekgryta eller lergryta med lock så täck ev. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i minst 20 minuter eller använd en stekgryta eller ugnsform. Använder du lergryta så ställer du in den i en i kall ugn som du sätter på 200 grader
Ingredienser Portioner. 6 1 kg fläskkarré i bit (alt hel kotlettrad eller skinkstek) 3 dl konc äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2 morötter 1 äpple 1 purjolök flingsalt salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Nötkött kokt i öl i lergryta. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i 10 min. Ställ lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 250°. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
Ingredienser Portioner. 4 ca 800 g benfri skinkstek 2 äpplen ca 3 cm färsk ingefära 2 gula lökar 12 urkärnade katrinplommon 1 dl koncentrerad äppeljuice 3 dl vatten 1 tsk salt 1 krm peppar 1 köttbuljongtärning Lägg till i inköpslistan
Lägg bullarna i lergryta (som fått ligga i blöt) efter hand. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inte minst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
Karrén hade jag som sagt stekt i lergrytan. Karré i lergryta. Lägg ned köttet i lergrytan och krydda. Lergrytan är ju en fantastisk uppfinning men det är inte alltid jag kommer ihåg att använda den
)Jag tillagade kycklingen i lergryta med endast lite soja, salt, peppar och 1,5-2dl vatten. En riktig söndagsmiddag tillagades igår och det var väldigt gott
Till middag igår gjorde jag fläskytterfilé i lergryta med en massa goda grönsaker. Lergryta är perfekt för den som vill tillaga mat utan att använda fett och för att få ut så mycket smak som möjligt på enklast möjliga sätt