Om du vill ha chokladbottnar går det fint att röra ner någon matsked kakao eller två i smeten. Receptet nedan ger ett bra recept på basbottnar, en luftig och rätt hög botten med mild vaniljsmak
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör ner det och sirap. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten (för hand)
Jag har kollat olika recept och slutligen skrev jag upp tre stycken där samtliga "bagare" sa att de aldrig misslyckats med sin tårtbotten när de följt just det receptet -och idag var det dags att testa det första receptet
Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Jag älskar att baka småkakor och tycker att det är väldigt roligt att man av en deg kan göra flera olika sorters kakor
Fukta handflatorna och rulla små, fina bullar. Den är saftig och smakrik, och vad passar bättre till julbordet än att helhjärtat satsa just på griskött
Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Möjligheterna är begränsade i campinglivet men vi fixade det fint ändå. En hög med spett. Tvätten är sorterad, kylskåpet är fyllt och det kändes härligt att laga mat i ett lite större kök i kväll
Såg dessa jättefina krukor och coola virkade lampskärmar i butiken Blomsterringen som ligger vid Skanstull (Stockholm, precis vid entrén till köpcentret Ringen)
Lamm som betar fritt ute och håller våra öppna landskap just - öppna. Ha en fin dag. Igår gjorde jag en moussaka, och receptet är nog det bästa moussakarecept jag testat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.