Scones med grädde. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda sist i grädden. Servera med ost, marmelad eller något som du tycker är gott till
Efter två härliga rundor i svampskogen den här veckan har jag åter fyllt på mina lager i frysen. Tillsammans med squash, egenplockade trattkantareller och avocado blev det en måltid som var alldeles sådär extra god
FacebookGooglePinterestSkriv utE-post. I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Har du många såna recept-äss i rockärmen, blir det mycket lättare att laga varierat. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Och dessutom gillar jag att äta mat som inte fraktats runt hela vår planet för att landa på min tallrik (med det tyvärr inte sagt att jag inte äter mat som fraktats runt)
Med en härlig soluppgång framför sig kunde det knappast bli en vackrare morgon. Ett nyttigt bröd som detta, varvades med tårtor och macarones, så kalorierna höll vi inte inne på alls
Täck kasslern med svampen och paprikorna rör om lite. Serveras med pasta och grönsaker. Slå det över kasslern och in i 200 grader varm ugn i ca 25-30 minuter
Blanda färsen med salt och peppar i matberedaren. Låt färslimpan vila cirka 10 minuter innan den skärs i skivor och serveras med gräddsås, löken, grönsaker och potatis eller ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.