MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Jag bjöd på sega maränger, Zuleikatårta och dessa ljuvligt goda havrekakor som jag fått receptet på av kära mor som i sin tur fått det av en bagare
500 - 550 g morötter. 4 grönsaksbuljongtärningar - Kung Markatta är favorit. 1 tetra färdigkokta stora vita bönor - 380 g. Låt koka upp och sedan småkoka under lock tills allt känns mjukt, 25 - 30 minuter. 500 - 550 g morötter. 4 grönsaksbuljongtärningar - Kung Markatta är favorit. 1 tetra färdigkokta stora vita bönor - 380 g 1 dl finhackad persilja
Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta. Låt koka på svag värme i 2-2,5 timmar. 8-10 port. 4-5 msk tomatpuré. 4-5 dl grädde. 4-5 lagerblad
I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.