Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet. Grilla kycklingen först direkt över kolen, så att en stekyta bildas
Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta
Lägg på grillgallret och laxfilén med skinnsidan nedåt, en bit bort från glödbädden. Till grillen. Barbecuegrilla laxen i 35-45 min, 125-135 gradig värme
Pensla grönsakerna med olivolja och grilla dem så att de får fin färg och blir mjuka, salta. Grilla pancettan 6-7 minuter, vänd ofta eftersom fettet droppar ner och det lätt börjar brinna. Grilla halloumin till fin färg och grilla salsiccian runt om i ca 12-15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.