Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 4 st Ägg 1 dl Strösocker 6 dl Vetemjöl 125 g smör 2 tsk Bakpulver 3 1/2 dl vatten Till servering Vispad grädde sylt
Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker. Jag hittade detta recept på bloggen Bakverk & Fikastunder och tyckte kakan såg riktigt god ut, och att den inte innehöll socker gjorde den ännu bättre (funkar då även för dem som följer lchf)
det är en spröd liten kaka medkanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Är spritspåsen lite mindre i storlek så ta endast hälften av degen åt gången Så här kommer ett, ärligt, kanonrecept på churros som inte går att misslyckas med
Hetta upp en stekpanna med smör. Grädda tjocka, små pannkakor på medelstark värme. 12 tsk kanel. 150 g smör + ca 4 msk smör till stekningen 3 ägg 2½ dl mjölk 5 dl vetemjöl 2 tsk kanel 2½ tsk bakpulver 1 tsk salt 1 msk strösocker 2 äpplenSmält smöret och låt svalna av. För att få dem mindre än vanliga amerikanska pannkakor, så tar du ca 2 matskedar med smet och vänd ner i stekpannan
Hetta upp en stekpanna med smör. Grädda tjocka, små pannkakor på medelstark värme. För att få dem mindre än vanliga amerikanska pannkakor, så tar du ca 2 matskedar med smet och vänd ner i stekpannan. 2 tsk kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.