På plats nere i Skåne och jag startade som vanligt min lediga dag med en springrunda längs havet. Det passar ju bra när många är lediga och kan mysa lite extra på frukosten
rabarbern på längden om det behövs. Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Tio minuter efter gräddningen kan man strö över lite florsocker och sedan är det bara att mumsa på
Smakvalet föll på en citron och vanilj-muffins med en söt citronfrosting. Målet med bakandet var som vanligt jobbfikat och jag hoppas på positiva reaktioner eftersom det blir lite variation, ifrån de många macaronerna jag bjudit på den sista tiden
Lägg upp råbiffen på brödet och garnera med små pärlor av dillolja, chipsen och vattenkrassen. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 h låt dem svalna och skala, vill du inte ha bakad äggula går det utmärkt med en rå äggula. Skiva potatisen till tunna skivor och fritera dem på 120 grader till gyllenbruna, salta
Lägg upp råbiffen på brödet och garnera med små pärlor av dillolja, chipsen och vattenkrassen. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 h låt dem svalna och skala, vill du inte ha bakad äggula går det utmärkt med en rå äggula. Skiva potatisen till tunna skivor och fritera dem på 120 grader till gyllenbruna, salta
) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
Under flera år var hösten även förknippad med trevliga och värmande (på flera sätt) kurser i matlagning och bakning för min del, och när jag för ett par år sedan skulle hålla en paj- och pirogkurs på Medborgarskolan i Gislaved, skapade jag en paj där jag samlade några av de trevligaste sakerna med hösten – en rad råvaror i säsong
Jag får skylla på att jag har haft ett riktigt fullspäckat schema de senaste veckorna. Min kära mor har varit på besök, jag har skrivit på min sista uppgift till min distanskurs och varit i Västerås för seminarium och redovisningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.