De här korvbröden och tekakorna har fin konsistens och är rejäla i formen, De kom till eftersom det finns barn som är allergiska mot guarkärnmjöl, vete mm
Men vid tillverkningen har man också i lite lite guarkärnmjöl som stabiliseringsmedel. Guarkärnmjöl, stabliliseringsmedel… förstår att några av er ryggar tillbaka när ni läser orden
Det finns ju visserligen glutenfria strutar att köpa, men de är baserade på vetestärkelse och då kommer mamman att snudd på klia ihjäl sig ändå och dessutom så innehåller de guarkärnmjöl (E412) så de fungerar ju inte för den lilla tjejen heller
Guarkärnmjöl eller vetemjöl om du brukar använda det för att få såsen lite tjockare. Guarkärnmjöl eller vetemjöl om du brukar använda det för att få såsen lite tjockare
Jag testade den här gången att reda med guarkärnmjöl från LCHF-butiken. Om du tittar på olika färdiga produkter som glass, kräm, sylt, brödmixer m m, så hittar du ofta just guarkärnmjöl i ingredienslistan
Låt burken stå en stund så kommer guarkärnmjölet tjocka till sig så att det blir som en kräm. 1/2 tesked guarkärnmjöl. Ta en liten burk med lock och häll i 1/2 dl vatten och guarkärnmjölet. 1/2 tesked guarkärnmjöl
guarkärnmjöleller xantan. kokosmjöl, rismjöl, guarkärnmjöl och salt i en skål. Ärligt talat, jag brukar undvika att baka sådana här klassiska mjuka kakor i kakform när jag bakar glutenfritt
Vispa ner Guarkärnmjöl. 2-3 tsk Guarkärnmjöl. 2-3 tsk Guarkärnmjöl. Mitt recept är på ett ungefär så du får kanske minska eller öka det ena eller andra
1 tsk guarkärnmjöl eller xanthangummi (kan uteslutas men ger mer hållbar konsistens). 1 tsk guarkärnmjöl eller xanthangummi (kan uteslutas men ger mer hållbar konsistens)
0,5-1 kryddmått guarkärnmjöl. Tillsätt 0,5-1 kryddmått guarkärnmjöl. 0,5-1 kryddmått guarkärnmjöl. En LCHF-variant på den klassiska efterrätten maräng-suisse eller marängsviss, lite beroende på hur komplicerad stavning man vill använda sig av
Tillsätt lite guarkärnmjöl för att tjocka till bären till en kompott. Guarkärnmjölet tar en stund att tjocka till sig, så avvakta lite innan du häller i mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.