Sedan dess har mänskligheten välsignats med elektricitet. Det är avec och efterrätt i ett. Det gick så snabbt så vi provade även att göra en version med kanel i, som Artiusi säger kan vara gott
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Eftersom det är fredag kanske ni vill lyxa till det med en god och faktiskt nyttig efterrätt. Ta en bunke och vispa ihop äggulor och sukrin strö med en elvisp
Precis lagom stor efterrätt efter ett stort julbord. Härom året gjorde jag dessa superenkla och snabba pepparkaksmuffins/cupcakes med frosting på totalt tre ingredienser (fyra om man lägger till vattnet som mixen ska blandas med)
Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma. I ”Mästerkocken” berättade Markus att denna favoriträtt var en av de första som fick honom att intressera sig för smaker
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nyasmakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
En klassisk men ändå enkel och snabb förrätt är ett bra ess att ha kockärmen. Jag blandar gärna upp majonnäsen med crème fraiche och smaksätter med salt, peppar och dill
Det här är en av italiens mest älskade efterrätter i dag. En föregångare till den internationellt mer kända tiramisù, som uppfanns nästan 100 år efter att ”La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene” gavs ut
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
En underbart god höstpizza med mustiga smaker. Svamppizza med getost, fikon och serrano. Det blev till att testa nya och underbara smakkombinationer på pizzan häromkvällen
Så vad ska ett klassisk kafferep bjuda på då, förutom kaffe och saft och kanske te. Ett ord med en doft av kanel, vanilj, höstäpplen, nykokt kaffe och jordgubbssaft… Jag älskar forna tiders kafferep och fast jag skrivit om det många gånger på bloggen så tycker jag inte att man nog kan understryka vilken av denna härliga tradition
och avslutade med en. Krossa kexen till smulor lättast i stor påse och banka med kaveln. Ta en sockerkaksform och börja med att strö smulor i botten klicka på lite av
) Av den anledningen hade jag faktiskt förberett en efterrätt hemma denna kväll. Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat
Tårta med smak av mjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Valde dock att bryta av sötman med lite jordgubbar, vilket passar ihop som handen i handsken till dummefluffen
Så här blev den, min allra första Pannacotta med tre smaker och tre lager. Det är inte svårare att göra en Pannacotta med tre lager än med ett, det tar lite längre tid att få den färdig bara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.